Over wie gaat het...

 
 
Teller. 
Het is overbodig de wereldbekende Teller (van het duo Penn & Teller) voor te stellen. Als je hem niet zou kennen volstaat het even op het internet te surfen. 
http://en.wikipedia.org/wiki/Teller_%28magician%29
Een simpele Google zoekactie zal je leren dat Penn & Teller goochelaars zijn in Las Vegas en vooral bekend staan als de ‘stoute jongens’ vanwege de vele waardevolle goochelgeheimen die zij onthullen. Zij bouwden hun carrière op de nieuwsgierigheid van de toeschouwer die steeds wil weten hoe een bepaalde goocheltruck of illusie werkt.
Hoewel Penn & Teller nooit de ‘goochel-eed tot geheimhouding’  aflegden en hoewel zij zonder de minste scrupules menig goocheltruck en illusie onthullen, hebben sommige goochelaars toch veel bewondering voor hun ‘moderne’ manier van goochelen. Vele professionele goochelaars ervaren hun onthullingen echter anders en vinden Penn & Teller eerder ‘ontgoochelend’, wat begrijpelijk is…  


Gerard Bakardy.

Graag wil ik mezelf voorstellen. Ik ben muzikant-goochelaar en in Antwerpen, België geboren (1957) uit zeer religieuze en werkende ouders en ik ben zelf gaan werken op 14-jarige leeftijd. Ik heb geen hogere studies gedaan en ben zoals de Amerikanen het zouden noemen, een ‘self made man’.  
Door zelfstudie heb ik meerdere talen leren spreken waaronder de mooiste taal ter wereld, muziek. Een internationale taal. 
Net zoals bij de meeste muzikanten verschaft mij dit geen extreme financiële rijkdom maar toch geeft het me een onnoemelijk ‘gevoel’ van rijkdom. Het geeft me een emotionele rijkdom  te weten dat ik erin slaag om mijn ‘publiek’, al is het maar voor eventjes,  hun dagelijkse zorgen en stress te doen vergeten en hen gewoon te laten genieten van een ‘dans’ of ‘luister’ moment.  

Meerdere malen zag ik in mijn publiek mensen die ontroerd werden omdat mijn optreden voor hen emotionele herinneringen naar boven bracht.  Anderzijds zag ik soms lichamelijk en zelfs mentaal gehandicapten ‘vrolijk’ worden en zich amuseren door mijn optreden. De duizenden liedjes die ik heb mogen brengen werden door een internationaal publiek gesmaakt en vele malen werd ik in de bloemetjes gezet.  Muziek was de rode draad in m’n leven, hoewel…

Tijdens een van m’n optredens had ik het genoegen Gil Ricardo te ontmoeten, een Antwerpse goochelaar. Hij wekte mijn interesse voor deze andere mooie ‘taal’. De taal der Magie, ook een internationale taal die velen aanspreekt, ontroert en entertaint. Snel werd duidelijk dat Gil en ik dezelfde passie hebben: mensen entertainen. Het was diezelfde passie die ervoor zorgde dat we goede vrienden werden. Achteraf bleek dat m’n nieuwe vriend niet zomaar een goochelaar was: jaren geleden won hij verschillende eerste prijzen waaronder “De Gouden Goochelstok” (1972). Hij vertelde me van de vele ‘vrolijke’ ervaringen die hij en zijn publiek hadden door zijn ‘magische kunsten’ en dit was de aanleiding om mijn muzikale passie uit te breiden met een voor mij nieuwe passie: goochelen.  Gelukkig had ik de rijkdom een goede vriend als ‘mentor’ te hebben die ik dankbaar om raad vroeg in het aanleren van deze, voor mij nieuwe, ‘magische taal’. 

Ik bezocht verschillende goochelwinkels, beurzen – lezingen, kocht meerdere leerboeken en dvd’s en door zelfstudie leerde ik de beginselen van het goochelen. Ondertussen is het goochelen een vast onderdeel geworden in mijn muzikaal optreden tot vermaak en jolijt van het publiek.

In 2011 werd ik zwaar ziek maar dankzij de goede zorgen van de dokters genas ik, gelukkig. Tijdens mijn herstel periode had ik tijd om me te concentreren op mijn nieuwe hobby/beroep goochelen. 

“Transparant en toch zie je niks...”
http://en.wikipedia.org/wiki/Teller_%28magician%29shapeimage_1_link_0

Na lang zoeken vond ik een manier om een nooit eerder vertoonde illusie te vertonen. 


Een illusie die, hoewel volledig transparant en kristal helder is, haar  geheimen niet  prijsgeeft en de illusie niet onthult. 


Trots en zelfvoldaan wou ik mijn uitvinding delen met anderen en plaatste ik een video op You-Tube, waarop die illusie te zien is.

Dit was tevens het begin van het meest ongelooflijke verhaal in mijn leven.


Lees verder in…  Over wat gaat het      

of ga terug naar startpagina