Geloof het of niet ...

 
 
Je zal niet anders kunnen dan het te geloven! Simpelweg omdat het bewijs geleverd wordt. 
Deze pagina, samen met de ‘bewijzen pagina’ zal je de meest opmerkelijke episodes van de Las Vegas procedure tonen. Het zal je duidelijk worden waar het Amerikaans spreekwoord vandaan komt: 
“what happens in Vegas – stays in Vegas”
Voor ik je verder ga verbazen wil ik kort uitleggen hoe de USA Court werkt. Erg anders dan in België.
Om te beginnen zijn de rechters ‘verkozen’ door de bevolking en voeren de rechters net voor die ‘verkiezingen‘ uiteraard een verkiezingscampagne waarin zij gesteund worden door de meest uiteenlopende sponsors. Op het internet worden lijsten gepubliceerd bv. 00_DC-12_MAHAN_R1.pdf welke aantonen dat in Las Vegas de grootste bedragen gesponsord worden door de immense Casino Hotels. (de werkvloer van Teller) De meeste advocaat kantoren sponseren ook de rechters in hun verkiezingscampagne.  Zoals ik zei, erg anders dan in België. 
Verder is het in een USA rechtbank de gewoonte dat de rechtbank op een officiële website alle rechtszaken en alle daaruit volgende documenten en bewijsstukken openlijk op het internet publiceert. Deze website heet PACER en kan door iedereen bezocht worden. Het is op deze website dat de reporters hun informatie halen voor het dagelijks gerechtelijk ‘nieuws’.
De documenten die U hier op ‘myfreedomofspeech’ website kan bekijken of downloaden zijn origineel en dus exact dezelfde als diegene op de Pacer website.
De procedure zelf verloopt ook enigszins anders dan in België. Zo heeft men tijdens de USA procedure een ontdekkingsperiode (Discovery) waarbij het de bedoeling is dat beide partijen bij elkaar op zoek gaan naar bewijzen. Deze periode van enkele maanden wordt afgesloten met een verhoor (Deposition) waarbij de ene partij verhoord wordt door de andere. Letterlijk ondervraagd. 
      “Ik was redelijk onder de indruk van het verhoor...”
Geloof me, iedereen zou onder de indruk zijn.
In deze procedure heeft de USA advocaat van Teller mij 7 (zeven) uur verhoord in Antwerpen, op een manier zoals je soms ziet in Amerikaanse films. Rechts van mij zat er een beëdigd vertaler ingevlogen uit Amsterdam, links van mij zat er een beëdigd griffier ingevlogen vanuit California die het verhoor uittikte en recht voor mij zat er een cameraman ingevlogen van uit Londen die het volledige verhoor op video opnam. 
Verder was er de Brusselse advocaat van Teller en aan de telefoon hing de USA advocaat van Teller, Mr. Tratos, die mij verhoorde.
En dit allemaal voor een roosje dat uit elkaar valt in een surrealistische goochel-illusie …
Beide partijen hebben dezelfde rechten (of zo zou het toch moeten...) dus ik heb Teller ook kunnen ondervragen. In Las Vegas. Dit gebeurde ook over de telefoon, ook met een cameraman en een griffier (Court reporter) die me van het verhoor achteraf een uitgetikt verslag en een video bezorgden. 
Graag toon ik u de meest opmerkelijke fragmenten uit deze discovery en deposition. Deze geven namelijk keiharde bewijzen.
Achteraf bekeken denk ik dat het USA gerechtelijk systeem een goed systeem zou kunnen zijn op voorwaarde dat de advocaten het niet zouden misbruiken. Je begrijpt dat de ontdekkingstocht en verhoor snel kan veranderen in een kat en muis spelletje met enerzijds de bedoeling de tegenpartij in de val te lokken en iets te laten zeggen wat ze eigenlijk niet wil en anderzijds zoveel mogelijk vragen te ontwijken met protesten (objections) en zinloze antwoorden.
Desalniettemin was het in mijn geval nuttig. Het was niet makkelijk, zeker zonder advocaat, om antwoorden te krijgen op mijn vragen maar ik denk genoeg bewijzen te hebben verzameld om te kunnen aantonen dat ik onschuldig ben en dat Teller’s klacht ongegrond is zoals je zal zien in de ‘bewijs pagina’.
Verder, geloof het of niet, zal ik aantonen dat Teller en zijn advocaten andere You-Tube filmpjes, die in hun nadeel waren, van het internet hebben laten verdwijnen, dat zij hun getuigen hebben opgedragen wat zij dienen te zeggen en te schrijven en dat Teller zijn getuigen achteraf beloonde voor hun ‘stille’ medewerking.
Nogmaals… en dit allemaal voor een roosje dat uit elkaar valt in een surrealistische goochel-illusie …
Dergelijke procedureslagen benadelen mijn kansen op een eerlijk proces en indien dit voor een Europese rechtbank zou gebeuren, zou dit waarschijnlijk niet getolereerd worden. Op het internet schrijft men dat ook in Amerika zulke praktijken beschouwd worden als een misdaad (felonie) waarop in sommige staten van de USA gevangenisstraffen staan. http://en.wikipedia.org/wiki/Spoliation_of_evidence
Hoewel ik deze praktijken aan de Las Vegas rechter heb gesignaleerd en ik hem heb verzocht daar tegen op te treden, wees de rechtbank mijn verzoek van de hand.              
Ik heb meerdere rechtsgeleerden gesproken en deze vertelden me allemaal hetzelfde... dit is enkel mogelijk in Las Vegas.
Zoals reeds gezegd, het Amerikaans rechtssysteem is erg anders. 
    ”Toch blijf ik geloven in ‘vrouwe justitia’...
                     en in mijn vrije meningsuiting !”
 
What happens in Vegas... stays in Vegas, is gelukkig een spreekwoord uit ‘The Wild Far West’, daterende van voor het World Wide Web internet tijdperk !
Lees meer ongelooflijks in .. ‘Het Bewijs‘    of ga terug naar startpaginaGeloof_het_of_niet_files/00_DC-12_MAHAN_R1.pdfhttp://en.wikipedia.org/wiki/Spoliation_of_evidenceHet_Bewijs.htmlWelkom.htmlshapeimage_1_link_0shapeimage_1_link_1shapeimage_1_link_2shapeimage_1_link_3